Tészta:
- 10 dkg főtt, reszelt burgonya
- 10 dkg lágy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 5 dkg puha mazsola
- 2 evőkanál rum
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 25 dkg darált mogyoró
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg porcukor
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tölteléket elkészítjük és rákenjük, majd a másik tésztalappal befedjük és sütjük. A mázhoz valókat keményre verjük és a megsült, meleg tésztára kenjük. Meleg sütőben, a sütő ajtaját kissé kitámasztva a mázat rászárítjuk. A tésztát a sütőben hagyjuk kihűlni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!