Tészta:
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 6 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- 17 dkg liszt
- 1/2 kanál mézeskalács fűszerkeverék
Töltelék:
- 1/2 üveg üveg mogyorókrém (175 g)
- 40 szem héjától lehúzott mandula
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 5 dkg fehér reszelt csokoládé
A tészta hozzávalóit összekeverem és egybegyúrom. Folpackba csomagolom és 30 percre hidegre teszem. A perc letelte után 5 mm vastagságúra kinyújtom, virágformával kiszúrom körülbelül 30 darab lesz belőle. A tésztavirágok felének a közepét kiszúrom és sütőpapiros sütőlapra teszem. A kiszúrt virágokat tojással lekenem, díszítő szóró cukorral meghintem. Én színes apró cukordarát tettem rá. 180 °C-on, halvány világosra sütöm. Körülbelül 10-12 percig sütöm. Amikor kisült megtöltöm. A kihűlt tésztarózsákat nugát krémmel összeragasztom, a közepébe olvasztott étcsokoládét folytok. Mandulával és reszelt fehér csokival díszítem.
Domján Mária receptje.