Hozzávalók egy 25 x 35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 5 evőkanál méz
- 25 dkg cukor
- 3 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Kb 1-2 dl tej
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Csokimáz:
- 15 dkg tortabevonó
- 7 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
A sütőt melegítsük elő 180 °C.ra alsó-felső sütéssel.Felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet.Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük még háromszor.(Én 2 lapot sütöttem majd lapjában félbevágtam)A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport s sűrűre főzzük majd állandó kevergetés mellett kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Összeállítás:
Lap
Krém kb.fele
Lap
Lekvár(Én felét s.barack felét meggy lekvárral készítettem)
Lap
Krém kb.fele
Lap
Pici krém
Csokimáz
Nem szükséges éjszakát pihenni a tésztának!
2-3 óra hűtés után már szépen szeletelhető.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!