Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszer keverék
- 25 dkg méz
- 6 dkg margarin
- 1 tojás
Krémhez:
- 2 dl búzadara
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba összekeverjük. Mézet, margarint kicsit össze melegítjük, keverjük amíg a margarin el nem olvad. Ezt adjuk a lisztes keverékhez amihez a tojást is hozzá keverjük, összedolgozzuk ha nagyon száraz kis tejet adunk hozzá, ha nagyon lágy kicsi lisztet szórunk bele. Kicsit lágy tésztát kell kapni. A tésztából 4 lapot sütünk. Krém készítése: A darából a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt darás krémmel összekeverjük. Ezzel töltjük meg a lapokat .
Bakk Sándorné receptje.