Tészta:
- 21 dkg méz
- 6 dkg kristálycukor
- 3 dkg vaj
- 2 tojás
- 44 dkg liszt
- 7 g szódabikarbóna.
Krém:
- 5 dl tej
- 6 dkg liszt
- 1,5 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- vaníliás cukor
Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, négy felé osztjuk, és a hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet: a lisztet és a keményítőt kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, ha felforrt, beleöntjük a lisztes keveréket, és jól megfőzzük. Hűlni félretesszük. A tésztát egyenletesen vékonyra kinyújtjuk, és 160°C-on aranybarnára sütjük. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd apránként összedolgozzuk a főtt krémmel. Egyenként megkenjük a kisült lapokat, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
Ha előző nap készítjük el, még finomabb. A krémbe lehet tenni egy pár csepp rumot, úgy még ízletesebb lesz a süti.
Dömény Alexandra receptje.