- 50 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 4 dkg zsír
- 5 evőkanál olvasztott méz
- 16 dkg cukor
- 3 evőkanál tej
Krém:
- 1 tojássárgája
- 8 dkg porcukor
- 4 evőkanál gríz (búzadara)
- 1 kávéskanál liszt
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 16 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 3 dkg kakaó
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a hozzávalókat péppé főzzük, majd 20 dkg vajjal és porcukorral kikeverjük. Megtöltjük a lapokat, és a tetejét bevonjuk a csokimázzal.
Erősné Hernádi Anikó receptje.
Kép forrása: Nagyi titka