A tésztához:
- 7 csapott evőkanál liszt
- 5 tojás
- 4 csapott evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál sütőpor
A sziruphoz:
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál méz
- 1 kg körte
A karamellöntethez:
- 2 csapott evőkanál cukor
- 1 dl tejszín
A tojást kikeverjük alaposan a 2 kanál cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. Egy tepsit kilisztezünk, olajozunk, és beleöntjük a masszát. A körtét meghámozzuk, felszeleteljük. Szirupot készítünk lassú tűzön a vízből és a mézből. Megforgatjuk benne körtedarabokat, és a sütemény tetejére halmozzuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on megsütjük. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, és a félig kihűlt tésztára öntjük, majd késsel elsimítjuk.
Nagyon finom sütemény!
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.