A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 5 dkg sütőmargarin
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 30 dkg liszt
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
A mázhoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tészta alapanyagait – a liszt kivételével – gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle 25 × 39 cm-es tepsiben.
A krémhez 1 liter tejben megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingport 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel, 3 tojássárgával, majd még melegen belekeverjük 3 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt, összekeverjük 10 dkg vaj és 15 dkg porcukor keverékével.
A habhoz a tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval keményre verjük.
A krémet és a habot a két lap közé töltjük, majd bevonjuk az gőz felett olajjal megolvasztott tortabevonóval. A csokoládémázon dermedés előtt bejelöljük a kockákat.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!