Tészta:
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 4 kanál tej
- 50 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- egy kicsi tej az összegyúráshoz
Krém:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 5 dkg cukor
- 10 dkg kókusz
- lekvár az összeragasztáshoz
- csoki a tetejére
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzá adjuk a mézet, a margarint, és a langyos tejjel tovább keverjük, majd beletesszük a lisztet és a szódabikarbónát és annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.Közepes méretű tepsi hátán, 4 lapot sütünk. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral és ha kihűlt összekeverjük a vajkrémmel, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.Összeállítás: 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrém kerül.Tetejére csokit olvasztunk, másnap szeleteljük.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!