Tészta:
- 80 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 zacskó szárított élesztő
- 2,4 dl tejföl
- 1,2 dl langyos víz
- 22 dkg vaj
- 3 tojás
Töltelék:
- 17 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 17 dkg méz
- 35 dkg darált dió
- 35 dkg darált mogyoró
A langyos vízben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet átszitáljuk és belerakjuk az összes hozzávalót, majd alaposan kidagasztjuk. 4 cipóra osztjuk és 10 percig pihentetjük letakarva.A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral és a mézzel, legvégül belekeverjük a darált diót, mogyorót. (Én a mgyorót csak durvára őröltem.) A cipókat 35 x 30 centis téglalappá nyújtjuk és rákenjük a töltelék 1/4 részét, a széleit bahajtjuk és feltekerjük. Ugyanígy járunk el a maradék gombócokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és letakarva 1 órát kelesztjük.Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejüket és 175 °C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.Amikor kihűltek, 3-4 evőkanál porcukrot elkeverünk annyi tejjel, hogy tejfölsűrűségű legyen, ezzel meglocsoljuk a tetejét.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!