- 2 dl méz
- 1 dl főzőmargarin
- 1 dl vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília
- 4 dl liszt
- 2 dl előfőzött hántolt zab
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 2 dl félédes étcsokoládé (reszelék)
- 1 dl apróra metélt dió
Habverővel egy nagy tálban készítsünk lágy krémet a mézből, margarinból és vajból. Egyenként verjük bele a tojásokat is, majd adjuk hozzá a vaníliát. Egy másik, közepes nagyságú tálban alaposan keverjük egybe a lisztet, a zabot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Ezután a száraz hozzávalókat adjuk a mézes keverékhez, és jól keverjük össze, majd keverjük bele a csokoládéreszeléket és a diót is. Púpozott teáskanálnyi adagonként osszuk szét a masszát egy megzsírozott sütőlapon. A sütőlapot tegyük a 175°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 12-16 percig, amíg szépen meg nem barnul. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk állni egy percig, majd tegyük a darabokat egy dróthálóra, hűlni. Kb. 60 db aprósüteményünk lesz.
Lahi receptje.