- 4 dl átszitált finomliszt
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 1 dl főzőmargarin
- 3 dl méz
- 1,5 dl víz
- 1 teáskanál vanília
- 2 tojás (nem felverve)
- 8 dkg olvasztott étcsokoládé
Addig keverjük a margarint, míg meg nem lágyul. Rászitálva keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban keverjük össze a mézet, a vizet és a vaníliát. A mézes keverék felét és a tojásokat adjuk a tésztához. Addig keverjük, míg a liszt meg nem nedvesedik, majd egy percig verjük a keverőgéppel. Ezután adjuk hozzá a maradék folyadékot és (a szobahőmérsékletre lehűtött) olvasztott csokoládét, majd verjük további két percig. A tészta híg lesz. Zsírozzunk ki (kb. 22 cm-es) kerek tortalapsütő formákat (4 db-ot), béleljük ki az aljukat sütőpapírral. Egyben is megsüthetjük a tésztát, egy kb. 25 × 25 × 5 cm-es, kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsük a tésztát a sütőformá(k)ba. A tortalapsütő formákat 30 percig, a tepsit 40 percig süssük, 175°C-os, előmelegített sütőben.
Kedvenc fehér (vagy csokoládés) krémünkkel kenhetjük meg a tortát.