Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál margarin
- 3 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- sárgabaracklekvár
Töltelék:
- 1 kg alma
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor
Tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal – a lekvár kivételével. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a töltelékhez felsoroltakat. A tésztát lisztezett, olajozott közepes méretű tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, bekenjük lekvárral és rátesszük az almát. Ezzel sütjük kb. 10 percig. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből és rátesszük a tojásfehérjét. Ezzel sütjük még kb. 10 percig.
Melegen kell szeletelni.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.