Tészta:
- 60 dkg liszt
- 6 dkg kakaó
- 2 tojás
- 5 evőkanál tej
- 5 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 18 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 5 evőkanál liszt
- 4 tojássárgája
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
A sütőt előmelegítjük 150°C-ra. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport. Jól összegyúrjuk, 4 részre osztjuk. Amíg az egyik lapot kinyújtjuk, a tésztát letakarjuk, hogy ne száradjon meg. Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi hátulján sütjük kb. 10 percig.
A krémhez a lisztet a tojássárgájával és egy kis tejjel simára kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Amíg hűl a krém, habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt krémmel összekeverjük, kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat, a tetejére csokit reszelünk.
Ehhez a tésztamennyiséghez én másfél adag krémet szoktam készíteni, mert nagy gáztepsi hátulján sütöm a lapokat.
Telek Erika receptje.