Tészta:
- 4 tojás
- 26 dkg porcukor ( édesítő )
- 1/2 dl víz
- 1/2 dl étolaj
- 26 dkg liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 1/2 dl vizet, a 1/2 dl olajat, végül a sütőporral összekevert lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük és a masszához keverjük, majd a felét egy őzgerinc formába tesszük, a másik feléhez keverünk 2 kanál meleg vizet, 2 kanál étolajat és a 2 kanál kakaót, ezután ezt a masszát is őzgerinc formába öntjük és 175 °C-os sütőben addig sütjük, míg szép világos barna nem lesz, illetve, ha a fogpiszkálót beleszúrjuk és nem ragad rá tészta, akkor kész.
Krém:
- 15 dkg porcukor (édesítő)
- 15 dkg vaj
- 1 csomag eper vagy puncs ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
A pudingot megfőzzük a tejjel (cukor nélkül). A cukrot (édesítőt) és a vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tésztát bordáira vágjuk, krémmel megkenjük és váltakozva a színeket egymáshoz ragasztjuk. A csokoládét megolvasztjuk a 2 evőkanál olajjal és a tészta tetejére kenjük. Ha megszilárdult, akkor srégen szeleteljük.
Kata Vinczéné receptje.