- 50 dkg finomliszt
- 1 dl méz (a sütéshez)
- 1 dl finom étolaj (a tésztához)
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 3 dl finom étolaj (a sütéshez)
- 1,5 dl méz (a kenéshez)
- 15 dkg hámozott, apróra vágott mandula vagy pisztácia
Keverjük jól össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, az 1 dl mézet és az 1 dl étolajat. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy meggyúrva közepes keménységű tésztát kapjunk. Pihentessük fél óra hosszat. Ezután belisztezett gyúrótáblán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és 5-6 cm átmérőjű kerek formával szaggassuk ki (csillag, félhold, stb. formát is használhatunk). A kiszaggatott süteményeket igen forró étolajban süssük világos aranybarnára, és a megsült darabokat helyezzük papírra, hogy a felesleges olaj lecsurogjon róluk.
Ha kihűltek, valamennyit kenjük meg mézzel és szórjuk meg a finomra vágott mandulával vagy pisztáciával. Papírszalvétával kibélelt tálcán, egy rétegben elrendezve, frissen kínáljuk.
Lahi receptje.