Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg zsír
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 20 dkg cukor
Töltelék:
- 1 kg alma lereszelve
- fahéj és cukor ízlés szerint
Megkenni:
- 1 tojássárgája
Összegyúrom a lisztet, sütőport, zsírt, tejfölt, tojást, cukrot, és a tésztát két egyenlő részre osztom. Mindkettőt tepsi nagyságúra kinyújtom. Kizsírozom a tepsit, és vékonyan belisztezem.
A reszelt almát összekeverem a fahéjjal és a cukorral, 10 percet állni hagyom, majd kinyomkodva a két kinyújtott tészta közé téve megtöltöm azt. Villával megszurkálom, és tojássárgájával megkenem. Előmelegített sütőben pirosra sütöm.
Takácsné Pétermann Éva receptje.