- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 0, 5 dl fehér bor
- liszt
- 20 dkg háj
A hozzávalókból, lágy kelt tésztát készítünk a szokott módon. Duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kézzel téglalap alakúra igazítjuk. A hájat a tálba tesszük és mikróban kenőcsösre melegítjük. Harmadrészét a hájnak rákenjük a tésztára, majd hajtogatjuk. Balról jobbra,majd ráhajtjuk. Lentről fel, majd fentről lehajtjuk. A lényeg, hogy mindig ugyanabba az irányba. 20 percet letakarva pihentetjük, majd kétszer megismételjük a kenést és a hajtogatást. Kinyújtjuk fél centiméter vastagra, majd felvágjuk és töltjük és félbehajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük és 200 °C-on szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórjuk.
Sinka Edit receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!