Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 csipetnyi só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 tojássárgája
- 1 nagy pohár (450 g) tejföl vagy kefir
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 30 dkg cukor
- vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál búzadara
- 3 egész tojás
- 3 tojásfehérje
Továbbá:
- darált dió-cukor-zsemlemorzsa keverék
- magozott meggy
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és amíg a tölteléket elkészítjük, hideg helyre tesszük. A töltelékhez a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és a 3 tojássárgájával összekeverjük, végül a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát két részre osztjuk, kisodorjuk, tepsibe tesszük, ízlés szerint dió-cukor-zsemlemorzsa keverékkel megszórjuk, majd cukrozott meggyet teszünk rá, végül a túrótölteléket. A másik lappal befedjük és 180-200°C-on 25 percig sütjük. (Ez az adag nagyméretű gáztepsihez való!)
Réti Andrásné Judit receptje.