A piskótához:
- 9 tojás
- 9 evőkanál porcukor
- 9 evőkanál rétesliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
A gyümölcskocsonyához:
- 2 üveg magozott meggy
- 7 dl meggylé
- 50 g zselatin
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál meggylé
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük gépi habverővel, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk. A piskótatésztát kettévettem és külön sütöttem meg 25 × 39 cm-es tepsiben.
A gyümölcskocsonyához 2 üveg meggyet leszűrünk, és a meggyet folpackkal kibélelt tepsibe tesszük. (Ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük, hogy egyformák legyenek!) 7 dl meggylében feloldunk 50 g zselatint és forrásig keverjük, majd a meggyre öntjük és kb. 2 órát állni hagyjuk, hogy megdermedjen.
Közben a krémhez a vaníliás pudingot a tejben megfőzzük. Kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit:
- piskóta
- krém
- meggyzselé
- krém
- piskóta
A tetejére a hozzávalókat kikeverjük és rásimítjuk. Porcukorral meghintve is mutatós.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!