- sütünk 2 db 5-5 tojásos piskótát
- teszünk bele 1-1 evőkanál darált finom kávét
Krém:
- 2 dl tej
- 3 evőkanál finomliszt – ezt megfőzzük
- teszünk bele 1 csomag vaníliás cukrot – kihűtjük
- 25 dkg margarint és
- 25 dkg porcukrot
- 1 meggyaromával habosra kikavarunk – és a kihűlt krémhez adjuk.
Az egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, erre rakunk 1 üveg kimagozott meggyet, majd erre teszünk 1 csomag gyümölcskocsonyát (megfőzve az utasítás szerint). Hagyjuk egy kicsit dermedni, közben a másik lapot is megkenjük a megmaradt krémmel, majd a krémes oldalával lefelé ráborítjuk a gyümölcskocsonyára. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Váradi Gabriella receptje.