A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál lágy vaj
- 6 evőkanál cukor
- 30 dkg magozott meggy
A kakaós öntethez:
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál cukor
A felvert tojásokat kikeverjük 3 kanál cukorral, az olajjal és a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A magozott meggyhez hozzákeverjük a 3 kanál cukrot. Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és simítunk bele a masszából, majd meggy következik, megint massza, míg el nem fogy. A tetejére hagyjunk ki a meggyből díszítésnek. A sütőt előmelegítjük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük a pitét. Kicsit hűlni hagyjuk, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt.
Az öntetet összefőzzük pár perc alatt, és ráöntjük a süteményre. Meggyszemekkel díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.