Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- csipet só
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 1 dl étolaj
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 15 dkg magozott meggy (én fagyasztottat használtam)
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyosított étolajjal együtt. Amikor sütöm a palacsintákat, már nem kell olajozni a sütőt, hiszen a tésztába már tettem olajat. A töltelékhez a pudingot a szokásos eljárással elkészítem. A palacsintákat kisütöm, és a pudinggal megtöltöm úgy, hogy darabolt meggyet teszek mindegyikre. Feltekerem őket, és tálalás előtt porcukorral meghintem.
Nagyon finom volt!
Domján Mária receptje.