A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál víz
- 6 g sütőpor
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, az olajjal, a vízzel, majd hozzákeverem az átszitált lisztet, a sütőport, a kakaóport és a tojások fehérjének keményre vert habját. Pici sót szoktam beletenni. 30 × 40 cm-es gáztepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát, s 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.
A krémhez:
- 7 dl kimagozott meggybefőtt
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- egy csipet őrölt fahéj (kihagyható)
- 5 dl Hulala cukrászhab
A befőttet a levével együtt felteszem egy lábosba, hozzáadom a cukrot (ízlés szerint). A pudingporokat kikeverem a tejjel, majd mikor a meggy forr, a pudinggal besűrítem. Hagyom langyosra kihűlni, majd rákenem a kakaós tésztára. Mikor kihűlt, berakom a hűtőbe. Hagyom 1-2 órát dermedni. A tejszínt kemény habbá verem, majd rásimítom a meggyzselére. Cukros kakaóporral szórtam meg a tetejét, s kockákra szeleteltem.
Jó étvágyat a finom süteményhez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.