Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- pár csepp csokis meggyaroma
- 2 dl növényi habtejszín
A tészta hozzávalóiból márványos piskótát készítünk (az egyik felébe kakaóport keverünk és felváltva kanalazzuk a tepsibe), megsütjük, majd félretesszük hűlni. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, de ha nincs, akkor 6 dl akkor vízzel pótoljuk és kikeverjük a pudingporral meg a kristálycukorral. Felfőzzük, belekeverjük az aromát, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára turmixoljuk. A kihűlt tésztára rákenjük a fele krémet, megszórjuk a kimagozott meggyel, rákenjük a krém másik felét, majd a tetejét bevonjuk a felvert tejszínhabbal. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.