Tészta:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 púpos kávéskanál szódabikarbóna (vagy 1 csomag sütőpor)
- 3 mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 tojás
- 3 evőkanál olvasztott méz
Töltelék:
- baracklekvár
- magozott meggy
- dió
Máz:
- olvasztott csokoládé
Összegyúrjuk a hozzávalókat, kétfelé vesszük, egyik felét elnyújtjuk a nagy gáztepsi aljára, majd megkenjük baracklekvárral (jó bármilyen más lekvár is). Magozott meggyet és vágott diót szórunk rá. A tészta másik feléből rácsokat készítünk a süti tetejére, megkenjük 1 tojássárgájával, és még a rácsok közét is megszórjuk vágott dióval. 120°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, ez kb. 30 perc. Ha kész és kihűlt, csokimázzal megcsorgatjuk.
Nagyon finom süti! Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.