- 5 tojás
- 1 dl tej
- 20 dkg barna nádcukor
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg puha margarin
- 20 dkg meggy
- 3 dl habtejszín
- 3 dkg porcukor
- fél csomag habfixáló
A tojásokat a cukorral habosra kikeverem,,, lassan hozzáadom a puha margarint utána a tejet és végül a sütőporos lisztet. Az egészet összekeverem, és virágos muffinformába belekanalazom úgy, hogy csak félig legyen a forma. A kimagozott meggyből kb. 3 fél darabot teszek mindegyikbe, majd erre szintén egy kanál tésztát. 180-190°C-on készre sütöm. A habot felverem, és a kisült, kihűlt muffinokat feldíszítem. A tetejére meggyszemeket teszek.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!