A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávékanál só
- 1 pohár kefir
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 3 tojássárgája
- 20-25 dkg trappista sajt
- 20 levél összevágott medvehagyma
A megkenéshez:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
A tetejére:
- sajt
- tökmag
- szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát gyúrunk. Négy cipót készítünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával. Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával, és megkenjük a sütiket. Megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
60-70 db lesz belőle, nagyon finom, könnyű kelt tésztás finomság. A krémbe keverhetünk pizzakrémet, bacon szalonnát, pirított hagymát, vagy apróra vágott gépsonkát is.
Gungl Mária receptje.