- házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap
- 2 dkg élesztő
- 6 dl tej
- fél rúd vanília
- 30 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg mazsola
- 30 dkg búzadara
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 citrom héja
Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. Közben a tojássárgákat cukorral kikeverjük. A tejet 6 dkg vajjal és vaníliával felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a búzadarát. Ezután a tűzről levéve langyosra hűtjük, s a tojássárgákhoz keverjük. Belekeverjük a megmosott és leszárított mazsolát, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Az egészet simára keverjük. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül hozzákeverjük a cukorral felvert tojásfehérjét. Olvasztott vajjal meglocsolt, zsemlemorzsával meghintett réteslapon csíkban elosztjuk a tölteléket, és feltekerjük. Sütés előtt 15-20 percig kelesztjük. Vajjal megkenjük a tetejét, majd ropogósra sütjük. Porcukorral meghintve melegen tálaljuk.