Tészta:
- 160 ml tej
- 1 tojás
- 160 g cukor
- 30 g margarin
- 25 g kakaó
- 160 g liszt
- 2/3 csomag sütőpor
- 2 evőkanál mazsola
Díszítés:
- 1 csomag tejszínízű habpor
- 1,5 dl tej
- 2 g kakaópor
A margarint, a tojást és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd legvégül a kakaóval és a sütőporral kevert lisztet forgatjuk bele. Papírral bélelt tortaformába töltjük, és előmelegített 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés után eltávolítjuk a papírt. A tejből és a habporból készült habbal feldíszítjük, majd kakaóval vékonyan meghintjük.
Nagyon finom!
Disznos Emilía-Erzsébet receptje.