Tészta:
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
Töltelék:
- 1 dl búzadara
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük majd levesszük, s még melegen belegyúrunk 45 dkg lisztet. Jól összedolgozzuk, majd az így kapott tésztát 4 cipóra osztjuk. Mindegyiket külön-külön kinyújtjuk, a 4 lapot 180°C fokra előmelegített sütőben egyesével megsütjük. Mindeközben a krémhez a búzadarából és a vaníliás cukorral ízesített tejjel sűrű pépet főzünk, majd ezt hagyjuk kihűlni. A vajat porcukorral jó habosra keverjük ki, és szép lassan adagoljuk hozzá a kihűlt pépet. A krémet még egyszer jól keverjük át, majd töltsük meg vele a mézes lapokat. Másnap szeleteljük.
Kasza Józsefné Raknics Magdolna receptje.