Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 2,5 dl kefir
- 1 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál étolaj
- csipet só
Krémhez:
- 7, 5dl tej
- 2, 5 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál fekete kávé
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl víz
- 3 csomag vaníliás cukor
- 0,5 l habtejszín (én Hulalát használtam, ezért a habfixálót kihagytam)
- 2 csomag habfixáló
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük alaposan a cukorral, olajjal és a kefirrel. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt. Egy 30 x 20 centiméteres tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (körülbelül 20 perc), majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport cukor nélkül felfőzzük a tejben. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, kihűtjük, majd a pudinghoz adjuk. A mascarponét alaposan elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, kávéval, majd a pudinghoz adjuk és alaposan elkeverjük. A tejszínt keményre verjük a habfixálóval.
A pudingos krémet a tésztára simítjuk, majd rákenjük a felvert tejszínhabot.
Mészáros Erika receptje.