- 24 dkg margarin
- 32 dkg porcukor
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 42 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kisebb kalácsforma
- 1 őzgerincforma
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, és az egyik részben a kakaóport elkeverjük fél dl tejjel. A tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formákba tesszük. Kanalanként, 1 sárga, 1 kakaós massza. A másik soron a sárgára kerül egy barna massza. Ezt addig folytatjuk, míg a masszánk elfogy. A formákat a 2/3 részéig töltsük, mert a sütemény sülés közben növekszik. Egy fakanál nyelével nyolcasokat „írunk” a tésztába, így lesz márványos a süteményünk. 180°C-ra melegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük sütés közben a tésztáink állagát.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!