Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál holland kakaópor
- fél dl olaj
- 3 evőkanál víz
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag epres pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg eper
Máz:
- 1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
A tésztához a tojásokat a cukorral kb. 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos-keményítős lisztet. A felét egy közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntjük, a másik felébe keverjük a kakaóport, és kanalanként a sárga tésztára tesszük. 180°C-on 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk és krémmel megtöltjük.
A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzzük. A porcukorból és a margarinból krémet készítünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az alsó lapra felét rákenjük. Az epret apróra szeleteljük, a krémbe belenyomkodjuk, majd a többi krémet rásimítjuk, és a másik lapot a tetejére helyezzük.
A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
Domján Mária receptje.