- 20 dkg tortabevonó csokoládé
- 20 dkg nyers marcipánmassza
- 5 evőkanál whisky
- 7,5 dkg porcukor
- 2,5 dkg kakaópor
Díszítés
- porcukor
- kakaópor
- cukorgyöngyök
20 dkg bevonócsokoládét felaprítunk és forrásban lévő vízfürdőben felolvasztunk. 20 dkg nyers marcipánmasszát 5 evőkanál whiskyvel krémesre keverünk. 7,5 dkg porcukrot és 2,5 dkg kakaót rászitálunk a marcipánra és összekeverjük a masszával.
Végül hozzáöntjük a meleg bevonócsokoládét is, és jól elkeverjük az egészet. A kihűlt masszát fólia között 2 cm vastagra nyújtjuk és formával vagy kézzel fenyőfákat vágunk ki belőle. A fácskák egyik felét kakaóporba, a másikat porcukorba mártjuk, és végül cukorgyönggyel díszítjük.