- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg búzadara
- 15 dkg vaj
- kb. fél dl tej
- 30 ml keserűmandula aroma (zöld)
- natúr kakaópor a meghempergetéshez
A porcukrot, a darált kekszet és a grízt összekeverjük egy nagy tálban. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk és jól összekeverjük. Beleöntjük a mandula aromát. Annyi tejet adunk hozzá, amennyit még felvesz, de nem lesz tőle túl szottyos, majd jól összekeverjük, összegyúrjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük. Diónagyságú gombócokat gyúrunk belőle és kakaóporban megforgatjuk. (Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl sok kakaó rajta, mert az elrontja az ízhatást!) Kb. 50 gombóc lesz belőle. Később hűtőben tároljuk.
Sándor Zsuzsa receptje.