Egy szuper desszert az ünnepekre. A tiramisut a hagyományoson kívül sokféleképpen ellehet készíteni, de ami mindegyikben közös az a mascarpone és a piskóta. Igaz ebben nincs kávé és kakaó, de annál inkább van likőr és mandula. Aki nem akar sütni, annak bátran ajánlom, kipróbálásra. Mennyiséget nem írok, mert mindenki maga dönti el, hogy mennyit készít és ha van házi készítésű tojáslikőrünk, akkor még finomabb lesz a desszertünk.
- mascarpone
- porcukor
- kb. 1 dl tojáslikőr
- kb. 5 dkg őrölt mandula
- tejszín
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, kb 1 dl tojáslikőrrel és kb 5 dkg őrölt mandulával. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a krémbe. Mivel a tojáslikőr elég sűrű, keverjünk hozzá tejszínt, majd áztassuk meg benne a babapiskótákat, aztán rétegezzük a krémet és a piskótákat. Végül szórjuk meg a tetejét pirított mandulaszeletekkel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!