- 6 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 4 doboz (314 ml) mandarinbefőtt,
- fél liter narancslé
- 2 zacskó főzéssel készítendő vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 3 zacskó habfixáló
- 27 db étcsokoládéval bevont omlós keksz
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral krémesre keverjük. A fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd belevegyítjük a cukros masszát, rászitáljuk a lisztet. A tésztát 32 × 39 cm-es, margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 15 percig sütjük. A mandarinbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, és fél litert kimérünk. A pudingport kevés mandarinlében feloldjuk. A maradék levet a narancslével felforraljuk, majd belevegyítjük a pudingport. Összeforraljuk, és kevergetve hűtjük. Mandarinból 27 szép gerezdet félreteszünk, a többit a tésztán elosztjuk. Rásimítjuk a pudingport, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a porcukrot és a habfixálót. A felét a pudingon egyenletesen eloszlatjuk, befedjük a kekszekkel, és a kekszek mentén felszeleteljük. Maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, végül a szeleteket habrózsákkal és a félretett mandaringerezdekkel díszítjük.
Viktória receptje.