- 2 kg mandarin
- 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
- 50 dkg cukor
- 6-7 szem szegfűszeg
- 2 db fahéjrúd
- 1 vaníliarúd
Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt, adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. Merülőmixerrel turmixoljuk össze, még 2 perc forralás, utána lehet üvegekbe tölteni és lezárni. 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, akkor nem kell bele tartósítószer.
A recept nem írta, de én azért dunsztba tettem egy nagy pléd közé!
Farkasné Joó Ibolya receptje.