A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tejföl
- 2 evőkanál cukor
A tetejére:
- 2 csomag málnás italpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl víz
- 15 dkg porcukor
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat, és ezzel is még habosítom. Ezután hozzáadom a tejet, és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra simítom (24 × 22 cm), és 180°C-on megsütöm. Amikor a tészta kisült, még melegen rákenem a cukros tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
A krémhez a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm, és a tejfőlös tésztára rásimítom. Hűtőbe teszem dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni. Bármilyen ízű italporral elkészíthető
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!