A piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál finom liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1/2 kg mirelit málna
- 1/2 l hulala (vagy más növényi tejszín)
- cukor ízlés szerint
- 1/2 dl rum vagy aroma
A díszítéshez:
- tejszínhab, málna szemek
Előkészítés: Az összetevőkből piskótát sütünk, 24 x 30 centiméteres tepsiben. A tepsiben hagyva hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tejszínt géppel habbá verjük. Ha a tejszínhab már majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kiengedett málnát, cukrot és a rumot vagy aromát. Előtte pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez. A piskótát három lapba vágjuk, sorban megkenjük a málnás krémmel. A tetejére is kenünk a krémből. Felvágás előtt tegyük a hűtőbe egy órára. Tejszínhabbal és málna szemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!