A piskótához:
- 250 g zabpehelyliszt
- 8 tojás
- 100 g eritrit
- 2 csomag nyírfa vaníliás cukor
- 1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
- kevés méz (1 csapott kávés kanál)
- fahéj
- szegfűszeg
- csipet só
A krémhez:
- 25 dkg friss, vagy fagyasztott málna
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg eritrit (darálva)
- 2 dl Oké habmester
- fél evőkanál étkezési zselatin
- 2 csomag nyírfa vaníliás cukor
A piskótához válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá az eritritet , vaníliás cukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát, sót és a fűszereket – fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint. Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez és óvatosan add hozzá a zablisztes keveréket. Sütőpapírral bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát és öntsd bele a tésztát. 160 °C-ra előmelegített sütőben 50 percig süsd. Hűtsd ki, majd vágd 3 felé. A megmosott málnát csepegtesd le. Ha fagyasztottat használsz, kiolvasztás után csepegtesd le, majd botmixer segítségével törd össze. A zselatint kevés vízben, mikróban olvaszd fel, hűtsd ki és add hozzá a málnához. A mascarponét a kétfajta cukorral keverd habosra és keverd simára a málnával. A tejszínt jó keményre verd fel, majd óvatosan dolgozd össze a krémmel. Kend meg a két lapot fele, fele arányban, majd fél órára rakd a hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen. Addig készíts porcukros vajkrémet, 1:1 arányban. Jelen esetben 20 dkg eritrit cukrot darálva, 20 dkg vajjal. majd szép simára kend meg vele a tortát és rakd vissza a hűtőbe ismét fél órára. Ezután ízlés szerint burkod be és díszítsd fel.
Mészáros Erika receptje.