- 1 citrom
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 csomag fehér zselatinpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 pohár natúr joghurt
- 15 dkg mélyhűtött málna
- 4 db kivi
A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. A sütőt előmelegítjük. Szokásos módon piskótát sütünk, majd kiborítjuk a formából, és kihűtjük, ezek után pedig kettévágjuk. A zselatinport a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, majd kissé hűlni hagyjuk. A krémhez a joghurtot a citromlével, a citromhéjjal és a cukorral simára keverjük. A zselatinhoz adunk belőle 2 evőkanállal, majd az egészet a joghurtmasszába dolgozzuk. Beleforgatjuk a fagyos málnát. A krém háromnegyedével megtöltjük a piskótát, majd a megmaradt krémmel bevonjuk a tortát. A kiviket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a kiviszeletekkel díszítjük a torta tetejét.
Nagyon érdekes és finom torta, érdemes kipróbálni.
Vass Kató receptje.