- rétestészta vagy réteslap
- 30 dkg mák
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg tisztított alma
Megdaráltjuk a mákot. Megcukrozzuk a tejet, kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, és felforraljuk. Belefőzzük a mákot, és simára keverjük benne, hogy mézsűrűségű legyen, és könnyen kenhető tölteléket kapjunk. Miután a tűzről levettük, hozzákeverjük a mazsolát, és a tölteléket lehűtjük. Közben az almát ugyanúgy elkészítjük, mintha almás rétest készítenénk. Ezalatt elkészítjük a rétestésztát vagy a kinyújtott réteslapot, olvasztott zsírral meglocsoljuk, kevés megszitált zsemlemorzsával megszórjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a máktölteléket, ennek tetejére pedig a reszelt almát helyezzük el, miután jól megcukroztuk. Végül a többi rétesféléhez hasonlóan megkenjük, és kisütjük.
Betölthetjük szárazon is, cukorral, reszelt citromhéjjal, reszelt almával, mazsolával és esetleg barackízzel keverve az őrölt mákot.