Mákos réteg:
- 25 dkg darált mák
- 2 tojás
- 15 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg liszt
Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál víz
Krém:
- 4 dl tej
- 4-5 evőkanál liszt
- 15 dkg margarin
- 13 dkg porcukor
Máz:
- olvasztott csokoládé
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Petes Andrásné receptje.