Tészta:
- 4 tojássárgáját
- 15 dkg cukorral
- 20 dkg margarinnal
- 1 csomag vaníliás cukorral jó habosra kikavarunk, fokozatosan hozzáadunk
- 1 dl tejet és
- 28 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk
- 1 csomag sütőport
Ezt a masszát sütőpapírral kibélelt 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk.
- 1 dl darált mákot megfőzünk egy kis tejben, majd ugyanígy
- 1 dl kókuszreszeléket is megfőzünk egy kis tejben
Ezután a nyers tésztára felváltva rakunk mák- és kókuszhalmokat. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, akkor erre kerül egy vaníliás-tejszínes krém:
- 2 csomag vaníliás pudingport
- 4-5 evőkanál cukorral megfőzünk
- 6 dl tejben
Míg hűl, addig 5 dl habtejszínt (Hulala vagy Meggle, én ezeket szoktam használni) jó keményre felverünk. A felét óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingba, a másik felét pedig majd a krém tetejére kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Én általában egyszerre dupla adagot szoktam készíteni a sütő nagy gáztepsijében. Nagyon kapós, mutatós, finom süti! Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.