Tészta:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 2 dl tej
1. krém:
- 1,5 dl vörösbor
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg darált mák
- fahéj ízlés szerint
2. krém:
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóit mind összekeverjük, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Az 1. krémhez a vörösbort a cukorral és a citromhéjjal felforraljuk, majd a mákot belefőzzük, és fahéjjal ízesítjük. A kész krémet a tészta tetejére kenjük. A 2. krémhez a tejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a kakaóval kemény habbá verjük, és a mákos krém tetejére simítjuk.
Isteni finom!
Marton Julianna receptje.