Tészta:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukrozott darált mák
- 1 doboz 850 ml-es őszibarackbefőtt
Krém:
- 1 evőkanál étkezési zselatin
- 2,5 dl Hulala habtejszín
- 20 dkg túró
- 5 dkg porcukor vagy cukor (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti)
- reszelt citromhéj
Máz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Díszítés:
- tejszínhab
- 3 db fél barackbefőtt
A tészta hozzávalóit a mák kivételével elektromos habverővel habosra keverjük. A tepsit (25 × 30 vagy 35 cm-es) kibéleljük sütőpapírral. A masszát kettévesszük, a sárga masszát a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot, és a sárgára simítjuk. A barackból 3 db-ot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tészta tetejére sorakoztatjuk, és sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt keményre verjük, miközben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint, a túrót és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt tésztára kenjük, majd betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni. A mázhoz vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk, majd a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk bele, és tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!