- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A zsírt habosra kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, az élesztőt, pici sót és végül a lisztet. Deszkán könnyedén összedolgozzuk, 4 cipóra osztjuk. A cipókat kinyújtjuk vékonyra, és teljes terjedelmében megkenjük diós vagy mákos töltelékkel, majd mint a bejglit, feltekerjük. Én szoktam ebből a tésztából túróval, almával, meggyel töltöttet is készíteni, de akkor egy csíkba teszem a tölteléket, és úgy tekerem fel, mint a rétest. 200°C-on 20 percig sütjük, és még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Györéné Marika receptje.