- 4 szép alma
- 1 citrom
- 6 kifli
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg mazsola
- kevés őrölt fahéj
- 5 dkg vaj
Az almákat negyedeld el, emeld ki a magházukat, a gerezdeket vágd vékony szeletekké. Öntözd meg citromlével, reszeld rá a sárga héját és forgasd bele a mazsolát. A kifliket karikázd fel, locsold rá a tejet. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tejes kifliket. A massza felét simítsd egy vajjal kikent tűzálló tálba. Oszd el rajta egyenletesen az almás-mazsolás keveréket, hintsd meg fahéjjal, majd borítsd be a többi masszával. Tedd előmelegített sütőbe, süsd 20 percig. Ekkor simítsd rá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Addig süsd, míg a hab szép színt nem kap. Hintsd meg porcukorral, vagy gyümölcsöntetet kínálhatsz hozzá. Én egy almát reszeltem le, kipürésítettem, adtam hozzá sárgabaracklekvárt, és azzal tálaltam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!